The Home Orchardist: The Black Jack Fig.

The Home Orchardist: The Black Jack Fig.

Alicia Bien.

«Du plantet en Black Jack Fig i hagen din?» spurte barnehage spesialisten, peering pa meg over hans Ben Franklin briller. «Na er det et godt tre for dalen.»

Tips for Home Garden Pest Control.

Utforsk University of California Landbruk og naturressurser nettsted. Siden deres Integrated Pest Management (IPM) er spesielt nyttige med bilder og beskrivelser av Darkling Beetle og andre skadedyr som plager frukttr r.

Kontakt din lokale barnehage og Certified Nursery Professional. Det er ikke noe bedre enn en ekspert sakkyndig mening, spesielt hvis du har en bladprove (baret i en sikker plast Ziploc-pose) for a vise dem.

Organiske, oljebaserte forbindelser og sprayer er miljovennlige alternativer for a rive hjemmet ditt av frukthage skadedyr. Prov Organocides 3-i-1 Hagesproyte blandet med vann.

Hvis det var sa bra for vart omrade, hvorfor hadde jeg problemer med det?

San Fernando Valley er kjent for frukt. I begynnelsen av det tjuende arhundre var det hjem til flere frukttr r enn mennesker. Dens flate, friske hektar ble plantet i kommersielle frukthager av oransje, grapefrukt, sitron, lime, aprikos og fiken, som ble pakket og sendt til markeder over hele landet.

Etter andre verdenskrig feide en bomme i hjemmebygging dalen, plogte under frukthagen til forstadsgater og enfamiliehus. Na som jeg bor i et av disse husene og onsker a omfavne dalens rike historie med vellykkede frukthager, plantet jeg flere fruktb rende tr r i hagen min. Pa mindre enn et arhundre, hadde voksende frukttr r flyttet fra en stor bedrift venture til en tidligere tid for hjemmet frukthage. Men min nye hobby ble til hjertesorg som jeg opplevde ravaging av mitt nyplantede babyfigurtreet, av en rovdyr som jeg aldri hadde sett.

Derfor besoker jeg spesialister pa Armstrong Garden Center i Sherman Oaks. Jeg provde a skjonne hva som decimerer fiken mins blader. Hver morgen ble glede av et nytt, lystgront Black Jack-blad erstattet av ren frustrasjon nar den ble tygget til ingenting enn blodarer innen 24 timer.

«Det hores ikke ut som en sopp spiser det, men jeg trenger a se et blad for a v re sikker,» sa Gary Olson, spesialisten som hjalp meg. «Har du sett noen feil rundt det?»

I butikkens skadedyrsbane har jeg skannet flasker med spray og lagt merke til en etikett med et bilde av en flat-bodied, brun-svart bug med lange antenner. Eureka!

«Det er den!» Jeg skrek. «Jeg har sett det pa bakken rundt treet!»

«En europeisk Earwig,» sa han. «Men de er nyttige bugs, de spiser selv de ekle bladlusene.» Han ristet pa hodet. «Noe annet ma v re a angripe treet ditt.»

Tilbake pa huset knelte jeg for min Black Jack forsiktig vendte over hvert blad for a se pa toppen og undersiden. Jeg sa ingen bugs, men fant flere blader n r bunnen av stammen som hadde blitt gnawed ned til venene. Jeg klemte dem forsiktig og slipt en i en Ziploc-pose for a vise Gary. Jeg utviklet flere hypoteser. Kanskje jordbugs forlot jorden og krypte opp treet usett for a spise bladene? Kanskje unge fikenblad er en feildelikatesse? Kanskje var jeg en idiot som provde a dyrke frukttr r i bakgarden?

Sa raste panikk over meg. Black Jack fig var bare en av flere frukttr r jeg hadde plantet i forrige desember. Hvis mine andre tr r var like plaget, ville jeg v re ute: (1) Pengene brukte a kjope dem og leie U-Haul for a transportere dem fra barnehagen; (2) albuefettet brukte a grave hull og vanne dem regelmessig; (3) timer og timer jeg hadde strommet over Sunset Western Garden Book og plukket ut de ideelle artene jeg onsket i hagen. Jeg vil ogsa miste et stykke av hjertet mitt fordi nar du legger innsats i noe og det mislykkes, gjor det vondt.

Frykter for helsen til mine andre frukttr r, jeg ruslet rundt i hagen og undersokte hver av bark til a blomstre. Alle sa frisk ut, med Blenheim Apricot ser mest frodige ut. I januar og februar hadde den blitt dekket av lyse hvite blomster med rosa sentre, som i mars hadde gitt vei til miniatyrgronne orbs som allerede hadde den distinkte abrikosformen med den myke spaltelinjen. Bemerkelsesverdig, mens jeg hadde v rt fretting hver dag om fiken, hadde aprikosen blomstret i sin solrike hageplass, alt i seg selv. Jeg burde bare ha plantet aprikoser!

Aprikosetreet var mitt perfekte barn. Fiken var problemet mitt gyte.

Jeg tok til internett. Flere amatorhagebruk nettsteder nevnte en blad tilstand som ligner pa mine, alle med et mysterium insekt synder. Jeg fant den nyttige University of California’s webomrade for landbruksprodukter og naturressurser. I sin Integrated Pest Management (IPM) -sider er det listet utallige bugs, inkludert Darkling Beetle, hvis oppforsel passer til beskrivelsen av Black Jack-skadedyret mitt pa en T. Darkling Beetles tygge fikenblad og er mest aktive om natten. Om dagen skjuler de seg under klumper av jord og rusk. Den beste maten a handtere dem pa er a fjerne ugresset og ruskene fra stammen.

Plutselig folte jeg meg ikke alene. Jeg hadde en skyldig og en angrepsmetode! Jeg omfavnet en tre-prong-tiln rming. Jeg sprayet en organisk, oljebasert forbindelse pa treets bark og blader. Deretter nikket jeg rundt stammen. Til slutt la jeg et stort ark med hvit plast rundt treets base, forankring hvert hjorne med en murstein. Sa ventet jeg.

Hver dag jeg undersokte fiken, fortsatte a klemme av tygget blader. Men med hver dag som gikk, okte antall tyggede blader mindre og antall sunne blader okte. Etter en uke hadde ikke et blad blitt nibbled pa. Jeg begynte a hape pa suksess. Jeg begynte a dromme om fiken om hosten. Jeg begynte a grave hull for a plante flere fikentr r.

Aprikosetr ret mitt er fortsatt vakkert. Men noen ganger gir problemet barnet oss den storste tilfredsheten.

[Bilde av black jack fig tree av Flickr bruker psd; bilde av Blenham abrikoser av Flickr bruker chez pim.]

Stotte artiklene du elsker.

Vi er dedikert til a gi deg artikler som denne. Vis din stotte med et fradragsberettiget bidrag til KCET. Tross alt er offentlige medier ment for publikum. Det tilhorer oss alle.

Alicia Bien.

Fortsett a lese.

Okonomi & amp; Virksomhet.

SoCal Connected.

Okonomi & amp; Virksomhet.

Hvilke L.A.-arbeidsgivere er anklaget for a stj le lonnsslipp?

Los Angeles er USAs loftetestkapital. Les var undersokelse pa selskapene som er anklaget for a stjele fra sine arbeidere.

Hvilke L.A.-arbeidsgivere er anklaget for a stj le lonnsslipp?

Min greske bord med Diane Kochilas.

Min greske bord med Diane Kochilas.

Oppskrift: Fyllte tomater, paprika og drueblad.

L r hvordan du forbereder fulle tomater, paprika og drueblad fra «My Greek Table with Diane Kochilas.»

Oppskrift: Fyllte tomater, paprika og drueblad.

Mojave-prosjektet.

Mojave-prosjektet.

A & # 039; Chinatown & # 039; -Worthy Water Conspiracy utfoldes i Mojave.

Cadiz Inc.s 34.000 hektar store eiendom ligger like sor for den gamle Santa Fe-jernbanelinjen mellom en av de siste uutviklede omradene av historiske Route 66 midt i en omstridt offentlig-privat vannkilde. Slik spiller det ut.

Problemene med Cadiz.

SoCal Connected.

SoCal Connected.

Val Zavalas 30-arige karriere i kringkastingsjournalistikk.

Val Zavala hadde en prisbelont karriere i det offentlige media. Hvordan begynte hun og hva var noen av hennes milep ler?

Val Zavalas 30-arige karriere i kringkastingsjournalistikk.

Kommentarer.

Vare kanaler.

Ogsa tilgjengelig.

Bli involvert.

Nyhetsbrev.

Ikke glipp av KCET.orgs hendelser, historier, bryte nyheter, show og nye oppskrifter.

Registrer deg for vare nyhetsbrev: Klikk her.

KCETLink, tidligere Community Television of Southern California, er en 501 (c) (3) ideell organisasjon.