La sovnhundene ligge.

La sovnhundene ligge.

Kj resten min, Filipina, vil hore at jeg bruker amerikanske uttrykk sa ofte at jeg bare fortsetter a anta at alle har hort. De er vanlige setninger for meg. Hennes versjon er noen ganger litt annerledes, for eksempel hennes uttrykk, «Jeg ser den blinde mannen.» (I motsetning til, «Jeg ser, sa den blinde mannen.») Hennes mate a si det far meg til a le, jeg gar bare med det. Sa da jeg brukte uttrykket «Bedre a la sovende hunder ligge.», Sa hun pa meg merkelig og spurte hva jeg mente med det. Sa jeg fortalte henne, «Vel. hvis en situasjon gjor det bra som det er, men kan skape problemer ved a rote med det .. det er bedre a ikke rote med det. Bare la det v re tomt. «Sa na bruker hun uttrykket» Ikke vak opp sovende hundene «. N r nok.

Det var min femte dag pa mitt nye studio, min femte morgen vaknet opp her i Filippinene. Og en ting jeg hadde lagt merke til i lopet av de forste fire dagene, var de mange gatene som roaming rundt. Jeg elsker hunder. Katter .. eh, ikke sa mye. Men hundene er kule. Gaten hundene jeg ser er ikke i beste form, men jeg har sett langt verre i Mexico. Her synes hundene a scrounge opp noe her og der fra soppelet folk gar ut om natten for a holde kroppen og sjelen sammen enda en dag. Litt tynn, ikke den beste pelsjakken .. men ikke mange som jeg har sett enna. Sannsynligvis full av lopper, men .. Jeg ville ogsa v re hvis jeg bodde ute pa gata 24/7.

Sa i lopet av de forste fire dagene med a ga om byen, ville jeg noen ganger komme over hunden i lopet av ettermiddagsvarmen, og han ville ta en siesta ut pa betongen eller ved siden av veien et sted. Alle gaten jeg har kjort inn her er bare interessert i mat, sex og sovn. De er ikke voldelige. De snatcher ikke mine dagligvarer fra meg. De er ganske avslappet og reiser vanligvis i pakker pa tre opp til femten jeg har sett om gangen. Sa som jeg er klar til a ga inn i kjopesenteret, gar jeg opp sementstrinnene og det er denne hunden .. dod. Alle gar bare rundt ham, gar inn og ut av kjopesenteret som om han ikke var der. Jeg tenker enten sikkerhet eller vaktmesteren burde ha lagt merke til ham na og forte ham av. Men nei .. han la der pa ryggen hans. Benene sprawled ut, ubevegelig med haken oppover og pustet ikke. Ikke flyttet, lagt ut som en dorklover. Sa jeg kom n rmere, og hapet a se om han kanskje fortsatt var i live. Nei, ingen tegn pa a puste. Likevel, for a v re sikker, sa jeg til ham: «HEY. Doggy, er du ok? «. Han vendte langsomt pa hodet .. sa pa meg og gikk tilbake i sovn.

Hva pokker? Det var forste gang dette hadde skjedd, enten hjemme eller pa Filippinene. Tre ganger i lopet av de neste dagene sa jeg en hund som la pa siden av veien eller ved siden av en virksomhet .. strakte seg ut som han hadde falt ut av himmelen .. tilsynelatende dod for verden og da .. han ‘ d ripe loppene hans med lukkede oyne og ga tilbake til hans dype sovn. Hundene jeg ser hjem ma ikke sove dette dypt! Hunder i California vil vakne opp i hjertet til den minste lyden. Spesielt om natten. Men til og med den sporadiske sovende hunden jeg har sett her gir meg ikke et blikk da jeg gar forbi. Min teori er fuktigheten. Det ma suges for a v re i pels hele dagen med denne varmen og fuktigheten. Min gjetning er at hundene her er bare mer avslappet og dypere enn California hunder. Hjemme er du bekymret for noen tilfeldige hunder som gar for halsen din.

Sa .. komme tilbake til min femte dag her pa Mactan. Det er en lys tidlig om morgenen, og jeg er faktisk vaken for klokken 9 klar til a fa litt frokost i byen. Jeg setter mitt hjorne fra studioet og der ligger en av hundene som bor blant var samling av studioer. «Hei .. Doggy .. tid til a vakne opp.» Han la rett i veien min og jeg hadde ikke lyst til a ga i det vate gresset rundt seg. Jeg ville ikke skremme ham ut av sovn. Han kunne freak ut pa meg. Sa sa jeg litt hoyere. «HEI!! Doggy .. du er i gangveien! «Fortsatt ingenting. Wow, denne hunden var virkelig, virkelig en dyp sovner. Jeg skjonte jeg ville forsiktig berore hans bakben og haper han ikke gikk pa meg .. sa jeg forsiktig tappede ham med min sandal. Det var da jeg horte en flue fluer begynner a sitte rundt fra under. Whoah. Han sov i orden. The Big Sleep.

Jeg sa meg rundt, men ingen av vaktmesterene var rundt for a rapportere dette til. «Ikke min jobb.» Som en leietaker er alt jeg visste. Mine naboer syntes fortsatt a sovne eller hadde allerede gatt pa jobb. Jeg begynte a lure pa hvor lenge det kan v re for dette blir tatt vare pa. En dag i denne varmen, og han kunne bli ganske moden. Jeg vokste opp i landet, og jeg vet at lukten kan svinge sammen i miles.

Men .. Jeg var fortsatt sulten sa jeg gikk gjennom det vate gresset og fant meg selv frokost i byen.

Pa vei hjem igjen begynte jeg a tenke pa hunden igjen. Darlig doggy. Men pa et bedre sted na. I det minste er det det jeg vil gjerne tenke pa. Det er en annen hund som bor her, jeg foler meg darlig ogsa. Han er den eneste hunden jeg har mott som har bronkitt. Han hoster, hacker og selv bjeffer med en hes stemme fra den. Jeg har hatt bronkitt flere ganger i livet mitt, og jeg vet hvor mye det suger. Ikke mye jeg kan tenke a gjore for ham skjont. Han vandrer inn og ut av underavdelingen tilfeldig, men jeg kjenner sin hostebark selv sent om natten i morket. I tillegg begynner hele glidehellingen. For du vet det, vil jeg v re som den damen som bodde 2 hektar nedover gaten fra meg hjem. Hun hadde over 35 hunder, omtrent like mange katter og en possum med en odelagt rygg som levde under vasken hennes som hun matet hver dag. To ganger har Animal Control-folkene vinket bort sine babyer, og to ganger fylte hun pa nytt med en ny batch. Jeg dro til henne hjem for a fikse datamaskinen sin en gang .. det hadde den mest gawdawful lukten pa det stedet. Men hei .. hun er fortsatt singel hvis noen av dere er interessert i en kvinne som virkelig liker dyr. Og sparkeren er .. hun jobber i den lokale skolen kafeteria.

En dag gar ikke forbi det jeg ser ikke noen tilfeldige gatehunder eller flere av de fem eller sa som synes a tro de bor her. Selv mens jeg skrev denne en av dem, gjorde han sine nattlige runder til min skjermdor pa jakt etter utklipp. Jeg liker ikke a holde mat i soppel fordi det tiltrekker seg bugs, sa noen rester gjenstar jeg for den forste doggy eller darlige kitty-kat som folger med. Rester varer ikke mer enn en time for en av dem kommer forbi og gjor en rask matbit ut av det. Jeg vil selv ta med en plastpose med fisk- og kyllingbensene fra nar jeg gar ut noen ganger for a forlate pa en flat stein der dreneringsroret vannet treffer terrassekanten. De forlater aldri spor, ikke engang noe for myrene. Det er et symbiotisk arrangement .. bra for meg, bra for doggys.

Nar det gjelder katter .. det er denne gravide Momma-katten som synes a tro at jeg er den eier. Jeg er ingen idiot skjont. Jeg vet at hun trekker det samme svindel pa to eller tre andre hus. Likevel vil jeg gi henne utklipp nar hun gjor henne irriterende ‘meow-meow-meow’ rutine pa skjermdoren.

Jeg har skrevet tidligere om ‘Pros & amp; Ulemper med a lage nye venner «. Noen ganger moter du nye mennesker, og det viser seg at de er livslange venner. Andre ganger moter du mennesker bare for a innse gjennom gjentatt atferd at de bare ser deg som et maltidskort for deres utgifter og lunger. Jeg har mattet avsta meg fra flere mennesker sann, selv i de siste to og en halv manedene her. Men, Mactan er en liten oy, og du krysser til slutt baner med de samme menneskene igjen. Jeg er ikke vant til den slags plagsomhet. Til hjemmet var det nodvendig a fa tid til a se vennene mine som var spredt over hele Sor-California fra San Diego til Los Angeles. Og hvis jeg ikke ville tilfore noen med noe mer, tok det ikke mye arbeid for a ikke se dem igjen.

Men det filippinske oyelivet er ikke slik. Du pleier a se de samme personene igjen og igjen. I forrige uke lop jeg inn i noen mennesker jeg hadde fjernet meg fra fordi hver gang jeg sa dem spurte de om penger. Penger for transport, penger til lunsj, til middag, for rare avgifter de skylder arbeidsgiveren. Sa mange historier og fa var sannsynlig a v re sanne. Jeg ville ikke bare vende en kald skulder til dem (etter min vurdering) og sa var jeg hoflig nok til a si «hei» som vi motte i forbifarten og gjorde litt liten chit-chat. Jeg tenkte noen hyggelige ord, og vi ville dele veier uten noe raritet. Men nei .. de samme paradigmene gikk inn igjen, og i lopet av minutter ba de om penger igjen. Da hele hendelsen passerte det, gikk det en flekk pa min ellers perfekte dag da jeg igjen matte v re den «darlige fyren» som matte fortsette a fortelle dem, «Nei».

Det er vanskelig a odelegge gamle vaner. Det er vanskelig for en gammel hund a l re nye triks, som de sier. Jeg ble reist for a v re sa hoflig til folk som mulig, til tross for tidligere misforstaelser. Men i det siste finner jeg at noen ganger ma du bare holde fast ved det originale gutinstinktet ditt. Noen mennesker soker bare a trekke seg fra livet uten a bidra noe tilbake i retur. Det er bare hvem de er. I slike tilfeller, i stedet for a «leke fint», kanskje jo bedre, mer effektiv ting a gjore i en slik sosial situasjon er a bare ta min ball og ga hjem. Bare la situasjonen sta for a unnga a skape enda mer stress. Fortsett med virksomheten din, og nyt de enkle gledene oyene har a tilby.

Noen ganger er det bare best a la sovende hunder ligge.

Forfatter: Reekay.

Etter 49 ar bor i Sor-California, USA, bestemte jeg meg for a flytte til Filippinene til tross for at jeg aldri hadde v rt her for. I juli 2012 tok jeg et sprang av tro og transplanterte meg til det fantastiske Filippinene. Jeg er en enslig mann som tar en rlig titt pa alt som oyene her har a tilby, en dag av gangen. Jeg haper du finner min LBTSea-side informativ, underholdende og forhapentligvis litt av hver. Sorg for a besoke forumet og andre deler av hva nettstedet har a tilby. Bla gjennom og sorg for a registrere deg for oppdateringer via e-post. Nyt!

Post navigasjon.

12 kommentarer.

La sovende hunder ligge. Gud ga deg en gave til a skrive. Vil v re her oftere.

Flott lese igjen Henry. Haper a v re i Filippinene meg selv om 2 ar eller mindre & # 8230; 🙂

Jeg har hatt lignende «hva?» oyeblikk med min asawa pa 25 ar. Ofte involverer han / han fenomenen. Jeg sa din venn i dag, sier hun hei. Hvilken kvinnelig venn? Karl, fra banken. Karl er en fyr! Vel, du. Etc.

Yup, historiene fortsetter a komme. De kommer selv fra folk du knapt har mott. Er de legit? Hvem vet, men det er slik det er der. & # 8211; du har det slik at du bor kunne ta vare pa alle problemer? Hva jeg fant arbeidet var a sporre om de var interessert i a jobbe for pengene? Vanligvis vil det v re noe presserende problem at de matte ta vare pa & amp; Vis ikke for arbeidet. Hvis de viser det som en vinn-vinn-situasjon, far du litt hjelp med arbeidet & amp; de far litt penger.

din en hard kunde glen lol.

Min kone kom hjem fra Cebu pa bussen, og det var 3 timers tur til byen var, og jeg sendte henne en txt og spurte hvor hun var (for a bestemme omtrent da hun skulle ankomme) & # 8230 , svaret hennes er pa bussen og jeg sendte en annen txt honey jeg kjenner deg pa bussen .. men akkurat hvor, hvilken plassering svarer hun & # 8221; pa bussen, i midten, bak sjaforen & # 8230; Jeg ga opp & # 8230; sann historie & # 8230; .Han svarte pa sporsmalet mitt, jeg spurte.

Min kone kom hjem fra Cebu pa bussen, og det var 3 timers tur til byen var, og jeg sendte henne en txt og spurte hvor hun var (for a bestemme omtrent da hun skulle ankomme) & # 8230 ; hennes svar «I & # 8217; m pa bussen» # 8221; & # 8230; Jeg sendte en annen txt honey jeg kjenner pa bussen, men akkurat hvor, hvilken plassering svarer hun pa bussen i midten bak driveren? Jeg ga opp & # 8230; 8230; sann historie og # 8230; hun svarte pa sporsmalet mitt.

Sa du gar rundt et marked i Cebu i en av dine vids. Du snakket spansk til lokalbefolkningen ?! Jeg har siden lest at det er en spansk patois & # 8217; i Cebu. Er dette et forste sprak snakkes hjemme, eller bare et alternativ til engelsk? Hvordan lignende er & # 8216; patois & # 8217; til spansk?

Jeg likte grundig a lese dette innlegget. Vil du si at & # 8220; sovende hundene & # 8221; i filippinske er de uten et gjensidighetsbegrep?

Er veterin rene rikelig pa Filippinene ??

Hei Reekay, Dette har skjedd med meg ved en rekke anledninger i Thailand [samme tankegang, alle utlendinger er rike], rett.

Hva jeg pleide a gjore var a appologise til dem og fortelle dem at jeg bare tilbrakte den siste av det jeg hadde pa meg, og prov a gi dem et alternativ.

Fungerer hver gang, hvis du ikke har det pa deg, forsvinner de raskt.

Gi samme historie til de samme menneskene, snart far de ideen.

Hei, reekay. Jeg snublet bare pa bloggen din eller videoen i morgen og folger tilfeldigvis eventyrene dine. Du virker sa veldig enkel og faktisk en fyr og midt i a se pa noen serier av videoene dine, l rer jeg at du bor i Dumaguete na, og det gjor meg sa glad at en person som deg elsker Filippinene. Og jo mer foler jeg meg bedre da du fant noen spesielle i Dumaguete. Bra for deg fordi jeg finner kvinner i Dumaguete er gode partnere. Ikke fordi jeg ogsa er fra Dumaguete. Jeg er gift med en amerikaner i 14 ar na, og han besluttet a pensjonere her kommer neste ar. Jeg bor i Sibulan ved flyplassen, og jeg er sikker pa at du vet hvor den er. Jeg haper virkelig a mote deg og din sote kone en av disse dagene. Du er en inspirasjon til alle expats. Mer kraft til deg.